3 - 5
20 maj 2014
19:00

Referat: IFK Lindesberg - Adolfsbergs IK

Bortamatchen mot Lindesberg startade bra. Tre klara målchanser skapades innan kallduschen kom i och med en kontring som vi inte lyckades stoppa. Av bara farten dunkade Linde in ännu en boll i nät när hela laget stod på hälarna. Vi fick inte spelet att stämma efter det, men lyckades sätta en reducering och kunde gå till pausvila i underläge 2-1.

I paus var coacherna Richard och Petter tydliga med vad som behövde förbättras, och de instruktionerna tog killarna och Emma till sig. Vi går in med bättre inställning, vi hjälper varandra både i spelet och i snacket och alla ute på planen tar överlag ett större ansvar. Målen kommer och är riktigt snygga: Elliotts lobb, Ralles nick på hörna och Elias one-touch-avslut upp i krysset var väldigt fina fotbollsmål. Linde gör ett mål i halvleken, även det på en snabb omställning.

AIK-segern rättvis till slut efter en mindre bra halvlek och en bra. Vi lär oss något av den som inte var bra, och gläds åt den som var bra. Beröm till laget som klarar av att vända på steken och genomföra en stark andra halva av matchen som gav tre poäng.